Harku valla külade kodukohvikute nädala raames 10.-19. juulil avanevad valla külade tänavatel ja õuedes kodukohvikud
1. Kui soovid selle nädala kohvikuid leida, lae telefonisse äpp NAVICUP.
Sündmuse esmavaade telefonist:
2. Kui soovid enda ükskõik, mis ajal avatavast kohvikust teada anda, registreeri see siin:
Merikülas koos Rannamõisa ja Ilmandu küladega ning Tabasalus toimub kodukohvikute päev 18. juulil.
Info kodukohvikute avajatele registreerimisel:
Siinkohal kutsume üles teada andma ka oma kodukohvikust. Ole oma tänavas esimene, kes kodukohvikust teada annab, naabrid ehk saavad sellest julgust ja samal ajal avavad samuti oma koduväravad külaliste jaoks ja registreerivad kohviku veebis.
Oma kodukohviku saab registreerida siin: https://bit.ly/2BinGfW
NB! Iga kodukohviku avaja registreerib enda sündmuse ise (sel aastal külaseltsid seda tegevust ei vahenda). Kui soovid, et sinu piirkonnas oleks rohkem kodukohvikuid, siis anna oma naabritele teada ja pärast võib kaardilt paista, kuidas terve üks tänav on mitme kodukohvikuga.
Koos ikka seltsim, saab naabritel vastastikku külas käia ja julgem kaugemaid külalisi vastu võtta.
Registreerimise info juurde saad panna täpsustava info, menüü või isegi lingi, kust lisainfot leiab (nt Facebook'i sündmuse leheni).
P.S. Kodukohvikut registreerides on oma sündmuse juurde võimalik moodustada ka broneeringute tabel külastajatele, kes soovivad kindlal ajal kohal olla. Saad enne aimu, palju inimesi on sinu kohvikust ette huvitatud.
Info neile, kes kodukohviku juba avanud ja võtavad külalisi vastu:
Peale oma kodukohviku registreerimist saabub vastav teade ka sinu postkasti, kus on link, millele klikates jõuad uuesti oma sündmuse infoni - saad infot täpsustada, muuta ja lisada näiteks menüü, kui sa ei ole seda enne teinud.
Paku külalistele kõike meelehead, mis oled valmistanud ja muud põnevat!
Palu külalistel, kel on Navicup-i äpp, selle abil oma kodukohvikut pildistada. Nii saavad kõik teised äpis teada, palju inimesi sinu kohvikus kohal on ja millised road on pakkumisel.
Võid ka vastava sildi oma kohvikus nähtavale kohale seada järgneva tekstiga: "Tee meie kohvikust Navicup-i äpi abil pilt! Lisainfo: navicup.com"
Need, kes on sinu kohvikusse koha broneerinud, need näitavad broneerimise infot oma telefonist.
Kui sul äkki saab midagi otsa, siis e-postkastis oleva lingi kaudu saad alati oma kohviku infot muuta, näiteks seda, et pirukad otsas, viimased võileivad järel või siis - kohvik tänaseks suletud. See tagab selle, et hilja kaugelt tulijad saaksid info juba enne kätte, et valiks kaardilt mõne muu kohviku.
Löö kaasa oma küla kodukohvikute päeval ja osale kogu selle juulikuu nädala jooksul Harku valla külade kodukohvikute nädalal!
Rõõmsate kohtumisteni!
P.P.S. Kodukohvikud igaüks Terviseametile ei pea infot jagama, Terviseametiga on kokku lepitud.
Lisaks tuleb järgida nõuet, et üritusel oleks inimesed mitte väga koos, üle 1000 inimese ei tohi kokku organiseerida. Loe lisa kriis.ee
Sündmuse esmavaade telefonist:
2. Kui soovid enda ükskõik, mis ajal avatavast kohvikust teada anda, registreeri see siin:
Merikülas koos Rannamõisa ja Ilmandu küladega ning Tabasalus toimub kodukohvikute päev 18. juulil.
Info kodukohvikute avajatele registreerimisel:
Siinkohal kutsume üles teada andma ka oma kodukohvikust. Ole oma tänavas esimene, kes kodukohvikust teada annab, naabrid ehk saavad sellest julgust ja samal ajal avavad samuti oma koduväravad külaliste jaoks ja registreerivad kohviku veebis.
Oma kodukohviku saab registreerida siin: https://bit.ly/2BinGfW
NB! Iga kodukohviku avaja registreerib enda sündmuse ise (sel aastal külaseltsid seda tegevust ei vahenda). Kui soovid, et sinu piirkonnas oleks rohkem kodukohvikuid, siis anna oma naabritele teada ja pärast võib kaardilt paista, kuidas terve üks tänav on mitme kodukohvikuga.
Koos ikka seltsim, saab naabritel vastastikku külas käia ja julgem kaugemaid külalisi vastu võtta.
Registreerimise info juurde saad panna täpsustava info, menüü või isegi lingi, kust lisainfot leiab (nt Facebook'i sündmuse leheni).
P.S. Kodukohvikut registreerides on oma sündmuse juurde võimalik moodustada ka broneeringute tabel külastajatele, kes soovivad kindlal ajal kohal olla. Saad enne aimu, palju inimesi on sinu kohvikust ette huvitatud.
Info neile, kes kodukohviku juba avanud ja võtavad külalisi vastu:
Peale oma kodukohviku registreerimist saabub vastav teade ka sinu postkasti, kus on link, millele klikates jõuad uuesti oma sündmuse infoni - saad infot täpsustada, muuta ja lisada näiteks menüü, kui sa ei ole seda enne teinud.
Paku külalistele kõike meelehead, mis oled valmistanud ja muud põnevat!
Palu külalistel, kel on Navicup-i äpp, selle abil oma kodukohvikut pildistada. Nii saavad kõik teised äpis teada, palju inimesi sinu kohvikus kohal on ja millised road on pakkumisel.
Võid ka vastava sildi oma kohvikus nähtavale kohale seada järgneva tekstiga: "Tee meie kohvikust Navicup-i äpi abil pilt! Lisainfo: navicup.com"
Need, kes on sinu kohvikusse koha broneerinud, need näitavad broneerimise infot oma telefonist.
Kui sul äkki saab midagi otsa, siis e-postkastis oleva lingi kaudu saad alati oma kohviku infot muuta, näiteks seda, et pirukad otsas, viimased võileivad järel või siis - kohvik tänaseks suletud. See tagab selle, et hilja kaugelt tulijad saaksid info juba enne kätte, et valiks kaardilt mõne muu kohviku.
Löö kaasa oma küla kodukohvikute päeval ja osale kogu selle juulikuu nädala jooksul Harku valla külade kodukohvikute nädalal!
Rõõmsate kohtumisteni!
P.P.S. Kodukohvikud igaüks Terviseametile ei pea infot jagama, Terviseametiga on kokku lepitud.
Lisaks tuleb järgida nõuet, et üritusel oleks inimesed mitte väga koos, üle 1000 inimese ei tohi kokku organiseerida. Loe lisa kriis.ee
Hea kodukohvikupidaja meelespea!
* Loo vahva ja eristuv kohvik. Mõtle läbi menüü ja tee prooviks samu toite endale suve jooksul. Mõtle ka mõni soolane valik välja ning lisaks kaalu hoolega portsude suuruseid ning mõtle ka kaasaostmise võimaluse peale.
* Võib pakkuda juurde vahvaid lisategevusi - käsitöö, elav või taustamuusika, näomaalingud, tegevused lastele.
* Mõtle külastajakogemusele - loo atmosfäär (laudlinad, vaasid, lilled, kaunistused, pildid jne.).
* Kui Sul pole piisavalt toole ja laudu, mõtle alternatiivselt ja säti maha piknikutekid, matid, kaltsuvaibad, vms.
* Hoovis vaata, et poleks ohtlike kohti ja muru võiks olla niidetud :) Kui sul on koduloomad, siis hoolitse, et nad ei pääseks toidule ligi ega ehmataks külastajaid.
* Ole nähtav! – tee oma kohvikule event FB ja jaga infot Facebookis ja ka FB Harku valla Avatud külade nädala lehele, et teaksime, et toimetad ja oskaksime Sind reklaamida. Ja loomulikult kutsu oma sõpru ja tuttavaid ja räägi neile kohvikupäevast aegsasti.
* Hinnasildid - tee need enne avamist valmis. Pane välja menüü.
* Vahetusraha – ole varustatud kindlasti vahetusrahaga!
* Ole äratuntav ka tänavalt! - Kohvikutepäeval võiksid paigalda väravale info (nimi, ajakava, menüü)
* Saabumine ja parkimine. Katsu oma auto eest ära parkida, et su hoovis oleks võimalikult palju ruumi. Anna külalistele teada, kuhu nad auto parkida saavad. Võimalusel loo jalgrattaparkla.
* Kutsu sõbrad või pereliikmed appi – koos on lõbusam! Teavita ka naabreid oma plaanist ja palu neil olla tolerantsed või kaasa nad kohvikupidamisse.
* Kindlasti paku kohviku külastajatele kätepesu võimalust (kauss veega/ rätik või niisked salvrätikud), võimalusel varusta müügilett desinfitseerimisvahendiga.
* Müügileti lähedusse paigalda kindlasti prügikast.
* Kohvikupidajad koristavad ise oma kohviku ümbruse ja hoolitsevad ka krundiga piirnevatel tänavatel tekkinud prahi äraviimise eest.
Soovitused toidu valmistamiseks ja müümiseks Veterinaar- ja Toiduametilt:
* Toidu valmistaja ning müüja peab olema terve.
* Kui Te müüte müügipakendisse pakendamata toitu või valmistate toitu kohapeal, siis kõik pinnad, millega toit kokku puutub, peavad olema puhtad ja terved.
* Vajadusel tuleb tööpindu puhastada ka laadapäeva jooksul, et välistada ristsaastumist.
* Kui Teil on vaja ka päeva jooksul puhastada töövahendeid või pesta toitu, mõelge läbi, kuidas saate seda teha hügieeniliselt.
* Toit, mis vajab säilimiseks külmkapi temperatuuri, tuleb sellisel temperatuuril hoida kogu müügiaja jooksul. Külmkapi temperatuuri vajava toidu hoidmine kõrgemal temperatuuril, tekitab soodsa keskkonna bakterite arenguks. Bakterid tekitavad erinevaid terviseprobleeme, millest mõnedel võivad olla tõsised tagajärjed.
* Küpsetage toitu põhjalikult eriti liha, muna ja mereande. Sea- ja kanaliha sisetemperatuur peab olema vähemalt 75°C.
* Hoia valmistoit ja toores toit eraldi.
* Märkige hinnasildile ka allergeenide kohta infot.
Oluline info: Alates 1. oktoobrist 2019 peab üritustel jälgima järgmisi nõudeid:
* Peab koguma igas kogumiskohas liigiti vähemalt segaolmejäätmeid, biolagunevaid jäätmeid ja pakendijäätmeid.
* Jäätmemahutile peab olema selgelt ja arusaadavalt märgitud kogutavate jäätmete liik.
* Üritusel ei serveerita toitu ja jooki ühekordsetes nõudes (nt taldrikud, kausid, joogitopsid, joogitopside kaaned) ega kasutata ühekordseid söögiriistu (nt noad, kahvlid, lusikad, söögipulgad, kõrred, joogisegamispulgad), mis sisaldavad plasti.
* Lubatud on kasutada biolagunevast plastist nõusid ja söögiriistu, mis on komposteeritavad ja millel on EVS-EN 13432 standardile või sellega samaväärsele standardile vastavust tõendav sertifikaat.
Soovitame kasutada päris nõusid, aga on loomulik, et neid ei pruugi kodukohvikul olla piisavalt.
Biolagunevaid nõusid müüakse, näiteks: https://bit.ly/2wlTmy7
NB! ALKOHOLI MÜÜK JA SERVEERIMINE EI OLE LUBATUD.
* Loo vahva ja eristuv kohvik. Mõtle läbi menüü ja tee prooviks samu toite endale suve jooksul. Mõtle ka mõni soolane valik välja ning lisaks kaalu hoolega portsude suuruseid ning mõtle ka kaasaostmise võimaluse peale.
* Võib pakkuda juurde vahvaid lisategevusi - käsitöö, elav või taustamuusika, näomaalingud, tegevused lastele.
* Mõtle külastajakogemusele - loo atmosfäär (laudlinad, vaasid, lilled, kaunistused, pildid jne.).
* Kui Sul pole piisavalt toole ja laudu, mõtle alternatiivselt ja säti maha piknikutekid, matid, kaltsuvaibad, vms.
* Hoovis vaata, et poleks ohtlike kohti ja muru võiks olla niidetud :) Kui sul on koduloomad, siis hoolitse, et nad ei pääseks toidule ligi ega ehmataks külastajaid.
* Ole nähtav! – tee oma kohvikule event FB ja jaga infot Facebookis ja ka FB Harku valla Avatud külade nädala lehele, et teaksime, et toimetad ja oskaksime Sind reklaamida. Ja loomulikult kutsu oma sõpru ja tuttavaid ja räägi neile kohvikupäevast aegsasti.
* Hinnasildid - tee need enne avamist valmis. Pane välja menüü.
* Vahetusraha – ole varustatud kindlasti vahetusrahaga!
* Ole äratuntav ka tänavalt! - Kohvikutepäeval võiksid paigalda väravale info (nimi, ajakava, menüü)
* Saabumine ja parkimine. Katsu oma auto eest ära parkida, et su hoovis oleks võimalikult palju ruumi. Anna külalistele teada, kuhu nad auto parkida saavad. Võimalusel loo jalgrattaparkla.
* Kutsu sõbrad või pereliikmed appi – koos on lõbusam! Teavita ka naabreid oma plaanist ja palu neil olla tolerantsed või kaasa nad kohvikupidamisse.
* Kindlasti paku kohviku külastajatele kätepesu võimalust (kauss veega/ rätik või niisked salvrätikud), võimalusel varusta müügilett desinfitseerimisvahendiga.
* Müügileti lähedusse paigalda kindlasti prügikast.
* Kohvikupidajad koristavad ise oma kohviku ümbruse ja hoolitsevad ka krundiga piirnevatel tänavatel tekkinud prahi äraviimise eest.
Soovitused toidu valmistamiseks ja müümiseks Veterinaar- ja Toiduametilt:
* Toidu valmistaja ning müüja peab olema terve.
* Kui Te müüte müügipakendisse pakendamata toitu või valmistate toitu kohapeal, siis kõik pinnad, millega toit kokku puutub, peavad olema puhtad ja terved.
* Vajadusel tuleb tööpindu puhastada ka laadapäeva jooksul, et välistada ristsaastumist.
* Kui Teil on vaja ka päeva jooksul puhastada töövahendeid või pesta toitu, mõelge läbi, kuidas saate seda teha hügieeniliselt.
* Toit, mis vajab säilimiseks külmkapi temperatuuri, tuleb sellisel temperatuuril hoida kogu müügiaja jooksul. Külmkapi temperatuuri vajava toidu hoidmine kõrgemal temperatuuril, tekitab soodsa keskkonna bakterite arenguks. Bakterid tekitavad erinevaid terviseprobleeme, millest mõnedel võivad olla tõsised tagajärjed.
* Küpsetage toitu põhjalikult eriti liha, muna ja mereande. Sea- ja kanaliha sisetemperatuur peab olema vähemalt 75°C.
* Hoia valmistoit ja toores toit eraldi.
* Märkige hinnasildile ka allergeenide kohta infot.
Oluline info: Alates 1. oktoobrist 2019 peab üritustel jälgima järgmisi nõudeid:
* Peab koguma igas kogumiskohas liigiti vähemalt segaolmejäätmeid, biolagunevaid jäätmeid ja pakendijäätmeid.
* Jäätmemahutile peab olema selgelt ja arusaadavalt märgitud kogutavate jäätmete liik.
* Üritusel ei serveerita toitu ja jooki ühekordsetes nõudes (nt taldrikud, kausid, joogitopsid, joogitopside kaaned) ega kasutata ühekordseid söögiriistu (nt noad, kahvlid, lusikad, söögipulgad, kõrred, joogisegamispulgad), mis sisaldavad plasti.
* Lubatud on kasutada biolagunevast plastist nõusid ja söögiriistu, mis on komposteeritavad ja millel on EVS-EN 13432 standardile või sellega samaväärsele standardile vastavust tõendav sertifikaat.
Soovitame kasutada päris nõusid, aga on loomulik, et neid ei pruugi kodukohvikul olla piisavalt.
Biolagunevaid nõusid müüakse, näiteks: https://bit.ly/2wlTmy7
NB! ALKOHOLI MÜÜK JA SERVEERIMINE EI OLE LUBATUD.